J&T Banke vzrástol vlani čistý zisk o 60 percent na 218 miliónov eur

03.04.2024 Bratislava

Bratislava 2. apríla (TASR) - J&T Banka uzavrela minulý rok s historicky najvyšším čistým ziskom vo výške 218 miliónov eur. Medziročne vzrástol o 81 miliónov eur alebo 60 %. Vyplýva to z auditovaných konsolidovaných výsledkov, ktoré banka zverejnila v utorok.

Nárast vlani zaznamenala aj jej bilančná suma, ktorá sa medziročne zvýšila o 29 % na 11,85 miliardy eur. Do nárastu bilančnej sumy sa podľa banky pozitívne premietlo prostredie vysokých úrokových sadzieb. Objem prijatých vkladov od klientov jej vďaka tomu vzrástol o 32,8 % na 8,81 miliardy eur.

Najrýchlejšie rastúcou kategóriou klientskeho majetku boli fondy, ktoré medziročne vzrástli takmer o polovicu. Rast majetku sa podľa banky priaznivo odrazil v náraste čistých poplatkových výnosov, ktoré sa zvýšili o 21 % na 93 miliónov eur.

Vlastný kapitál J&T Banky v medziročnom porovnaní narástol o 206 miliónov eur alebo 14 % a na konci minulého roka tak predstavoval 1,66 miliardy eur. "Vedľa zisku z bežného roka sa v ňom pozitívne premietlo aj zadržanie zisku z predchádzajúceho obdobia, zníženého o výplatu dividendy vo výške 40,45 milióna eur," priblížila banka. Jej kapitálová primeranosť na konsolidovanej báze dosiahla 24,9 %.
 

Vyberte región